6.1 Service & onderhoud


Regelmatig onderhoud

Regelmatig algemeen onderhoud aan uw DXR is iets wat u altijd moet doen. Dit garandeert de beste prestaties van uw machine, een langere levensduur en het vertrouwen dat de machine zal werken wanneer u een taak uitvoert en de machine het hardst nodig hebt. Op deze manier voert u een algemene inspectie en algemeen onderhoud aan uw DXR uit.

6.2 Stallen en slepen


Wij weten dat uw machines alleen bij gebruik geld opleveren, maar toch is het soms nodig uw machine te stallen. Zorg dat dit op de juiste manier gebeurt, zodat de machine startklaar is zodra een nieuwe klus zich voordoet. Soms lopen dingen niet volgens plan en raakt de machine defect, zodat u de machine moet verplaatsen. Machines uit de DXR-serie zijn niet ontworpen om te worden gesleept, dus zorg dat u onderstaande instructies opvolgt als dit wel gebeurt.
Stallen
  • Verwijder het gereedschap van de machine en maak de machine zo compact mogelijk.
  • Stal de machine en uitrusting in een droge en vorstvrije plaats.
  • De hoofdschakelaar op de machine kan worden vergrendeld met een hangslot om te voorkomen dat onbevoegde personen de machine starten.
Slepen

De machine is niet geschikt om te worden gesleept. Als de druk van de machine is afgelaten, zijn de parkeerremmen van de aandrijfmotor geactiveerd en kunnen de rupsbanden niet draaien. Sleep de machine alleen weg als deze een gevaar voor de directe omgeving vormt en er geen andere oplossing is. Sleep de machine zo kort mogelijk.

  • Klap indien mogelijk de stempelpoten in voordat u de machine gaat slepen om te voorkomen dat de stempelpoten blijven steken en worden beschadigd.
  • Om de belasting op het sleepvoertuig en de mechanische onderdelen tot een minimum te beperken, kunt u wrijving tegengaan door de sleeproute van de machine voor te bereiden.
  • Sleep indien mogelijk in de richting van de rupsbanden.

6.3 Husqvarna-serviceRegelmatige service

Om er zeker van te zijn dat uw machine in alle situaties optimaal functioneert, is het belangrijk dat deze regelmatig een servicebeurt krijgt. Wij brengen constant verbeteringen aan de software voor onze machines aan en in het Husqvarna Service Center kunt u er zeker van zijn dat u altijd de meest recente software geïnstalleerd krijgt, samen met de originele onderdelen. Bovendien is hebben wij deskundig personeel met een diepgaande kennis van uw machine en gereedschappen en met een lange ervaring in uiteenlopende werkzaamheden.