1.1 Inleiding


Laat u inspireren en leer om in elke situatie zo veilig, ergonomisch en efficiënt mogelijk te werken.

Veiligheid en ergonomie zijn altijd cruciale aandachtspunten geweest bij de ontwikkeling van onze producten. Twee factoren die automatisch leiden tot efficiënter werken. Nu hebben wij een volgende stap gezet in deze aanpak, met de introductie van de uitgebreide DXR-gebruikershandleiding. Deze digitale handleiding is een aanvulling op de bedieningshandleiding. Deze handleiding is een nuttige bron van informatie voor zowel fulltime gebruikers als personen die minder vaak slooprobots gebruiken.

1.2 Overzicht van het assortiment


De op afstand bedienbare slooprobots van Husqvarna lopen voorop op het gebied van sloopmachines. Ze zijn krachtig, licht in gewicht en beschikken over een functioneel ontwerp.

De serie bestaat uit vijf basismodellen, van de DXR 140 met een 360° draaibare arm tot de DXR 310 met telescopische arm. Het gewicht varieert van 995 tot 2020 kg. De gehele serie slooprobots is ook beschikbaar met uitvoeringspakketten. Voor een maximale productiviteit kiest u de optimale configuratie voor uw soort werkzaamheden.

De functiepaketten

hydraulische functie (P1)
Zorgt ervoor dat de gebruiker één extra hydraulische functie nauwkeurig kan bedienen, zoals een axiale rotatie van grijpers en schavers. Bevat eveneens beschermingsschilden voor de buitenste hydraulische cilinders. Beschikbaar voor alle DXR-modellen.

Verbeterde koeling (P2)
Biedt de DXR de mogelijkheid om continu op vol vermogen te werken bij hogere omgevingstemperaturen, waardoor bij verschillende toepassingen een hogere productiviteit mogelijk is, bijvoorbeeld in cementovens en staalfabrieken. Beschikbaar voor alle DXR-modellen behalve de DXR 140.

Warmtebescherming (P3)
Zorgt ervoor dat de DXR gebruikt kan worden voor tegengaan van slakvorming in smeltlijminstallaties en soortgelijke toepassingen. Beschermt vitale delen tegen schade veroorzaakt door straalwarmte en geleidingswarmte. Beschikbaar voor DXR 270, DXR 300 en DXR 310.