5.1 Unieke afstandsbediening


Afstandsbediening

De DXR met afstandsbediening is licht van gewicht en heeft een accu met hoge capaciteit. De afstandsbediening biedt tweewegcommunicatie, is intuïtief en zeer eenvoudig in gebruik, zelfs voor gebruikers met weinig ervaring. Via het kleurenscherm krijgen gebruikers een duidelijk overzicht van alle parameters van de machine. Dankzij de feedback via het scherm kunnen gebruikers eenvoudig parameters wijzigen, zoals responstijd en taal.


Via het kleurenscherm krijgen gebruikers een duidelijk overzicht van alle parameters van de machine. Parameters zoals responstijd en taal zijn eenvoudig te wijzigen, zodat u kunt werken volgens uw voorkeur.

Door het ergonomische draagstel wordt het op- en afdoen van de afstandsbediening echt heel eenvoudig. Het zorgt er ook voor dat u langere perioden zonder inspanning kunt werken.

5.2 Extern gereedschap bedienen


Alle DXR-robots kunnen als een power pack worden gebruikt om extern hydraulisch gereedschap zoals handzagen en boormotoren te voeden.

Extern gereedschap maakt het voor de gebruiker gemakkelijk om de druk en stroom aan te passen op het extern aangesloten gereedschap. Selecteer de juiste druk en stroom voor het externe gereedschap en druk op activeren om het gereedschap in te schakelen.

5.3 Kruipmodus


Klimmen met kruipmodus

Alle DXR's hebben twee bedieningsmodi: de werkmodus en de transportmodus. Daarnaast zijn er drie submodi: één hand, twee handen en kruipen. Met de verschillende modi kunt u de werking van de toetsen van de afstandsbediening aanpassen om uw werk eenvoudiger uit te voeren. De kruipmodus is geschikt voor het beklimmen van een steile stapel puin of dergelijke, waarbij u de arm kunt besturen terwijl u de machine voorbeweegt. Op deze manier kunt u de arm gebruiken om u te helpen de DXR naar boven te trekken tijdens het naar voren rijden.

5.4 Transport met één hand


Transport met één hand

Alle DXR's hebben twee bedieningsmodi: de werkmodus en de transportmodus. Verder zijn er drie submodi beschikbaar: een hand, twee handen en kruipen Met de verschillende modi kunt u de werking van de toetsen van de afstandsbediening aanpassen om uw werk eenvoudiger uit te voeren. Als u de DXR in transportmodus zet, kunt u hem eenvoudig van en naar het werkterrein brengen, aangezien u de machine met één hand kunt voortbewegen. Zo kunt u met uw vrije hand kabels verplaatsen of andere dingen doen terwijl u de robot voortbeweegt.

5.5 Dust reduction kit


The dust reduction kit used on Husqvarna DXR's binds dust with water and greatly reduces the amount of dust particles in the air.

5.6 Afzonderlijk gestuurde stempelpoten


Afzonderlijk gestuurde stempelpoten

Alle DXR-robots (met bulldozerbladen) hebben afzonderlijk gestuurde stempelpoten, zodat de machine perfect kan worden geplaatst op oneffen oppervlakken en in beperkte ruimtes. In combinatie met een groot draagvlak zorgt dit voor superieure stabiliteit, die een hoge belasting op verschillende oppervlakken mogelijk maakt.

5.7 Joystick-patroon instellen


De perfecte joystickconfiguratie kiezen

Het joystickpatroon wijzigt de bediening van de afstandsbediening. De gebruiker kan kiezen uit drie verschillende patronen. Als de standaardmodus, graafmachine, niet voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker, kan er eenvoudig naar een van de andere modi worden gewisseld.

5.8 Afstelbare gereedschappen


Gemakkelijk afstelbare gereedschappen

Met het intuïtieve menu op de afstandsbediening kunt u de nodige instellingen gemakkelijk aanpassen aan het gereedschap dat u gebruikt.

Op alle onze standaardgereedschappen voor de DXR is de gepaste software geïnstalleerd; waterdruk en -stroom zijn door ons ingesteld volgens de aanbevelingen van de fabrikant. De gebruiker kan het gereedschap gemakkelijk afstellen, waardoor het ook mogelijk is om gereedschappen die niet standaard zijn gemakkelijk met de DXR te gebruiken.

!LET OP! Lees de gebruikershandleiding zorgvuldig door en zorg dat u de instructies hebt begrepen voordat u de machine gebruikt. Lees ook de handleiding van het gereedschap zorgvuldig door. Zorg ervoor dat de prestaties van het gereedschap en de machine (gewicht, hydraulische druk, waterstroom etc.) compatibel zijn.

De machine mag uitsluitend worden gebruikt met gereedschappen of accessoires die door Husqvarna worden verkocht.

5.9 Krappe ruimtes


Perfect voor krappe ruimtes

De DXR-robots zijn door hun ontwerp gemakkelijk wendbaar in krappe ruimtes. De afzonderlijk gestuurde stempelpoten zijn ideaal om uw machine stabiel te zetten, zelfs in krappe ruimtes.

5.10 Rupsbandverbreders


Extra stabiliteit met rupsbandverbreders

Als u meer stabiliteit nodig hebt om de machine over oneffen oppervlakken voort te bewegen, zijn rupsbandverbreders een goede keuze. Machines van de 200- en 300-serie kunnen worden uitgerust met rupsbandverbreders. Deze video toont hoe u deze eenvoudig en snel kunt monteren en demonteren.

De rupsbanden zijn verstelbaar van de standaardbreedte van 780 mm/31 inch tot 1110 mm/44 inch.

5.11 Automatische rupsbandspanning


De spanning van de rupsbanden verandert voortdurend tijdens de levensduur van de rupsbanden en het gebruik van de machine. Voor de levensduur van de rupsbanden is het belangrijk dat de rupsbanden de juiste spanning hebben. Om tijd voor afstelling en geld voor vervanging van versleten rupsbanden te besparen, zijn alle DXR-robots uitgerust met automatische rupsbandspanning. Zo kunt u de rupsbanden van uw DXR eenvoudig en snel aanspannen.

De rupsbanden spannen:

  • Laat de stempelpoten/bulldozerbladen zakken. Laat de machine rusten op de stempelpoten/bulldozerbladen.
  • Verwijder de inspectiekap. (DXR270, DXR300, DXR310)
  • Trek de klep naar buiten en draai deze een kwartslag om de klep in de open stand te vergrendelen.
  • Schuif het spanwiel naar het midden.
  • Draai en laat de klep los, zodat hij terugkeert in de oorspronkelijk stand.
Automatische rupsbandspanning kan op twee manieren worden uitgevoerd.

  1. In het servicemenu onder de tab 'Rupsbandspanning' kunnen de rupsbanden automatisch worden gespannen. Houd de keuzeknop ingedrukt om de rupsbandspanning in te schakelen.
  2. De rupsbanden worden automatisch gespannen wanneer de stempelpoten/bulldozerbladen omhoog worden gebracht.
Klik voor meer informatie over service en onderhoud over Rupsbandspanning op de volgende link naar de DXR-handleiding.

5.12 Onderhoudscontroller


Back-up voor afstandsbediening bij kritieke opdrachten

Wanneer u uw DXR naar een werkterrein brengt waar tijd geld is en u zeker de deadline moet halen, houd er dan rekening mee dat alles niet altijd volgens plan verloopt. Voor dit soort toepassingen is het een goed idee om ervoor te zorgen dat u de DXR altijd van het werkterrein kunt verwijderen, als er iets onverwachts gebeurt, zoals het kwijtraken van de afstandsbediening. Een onderhoudscontroller als back-up is dan een goed idee. Zo kunt u de machine altijd verplaatsen voordat de volgende werkfase moet beginnen, bijv. in een smeltoven. Als u meer dan een DXR hebt, is de onderhoudscontroller een nog betere investering, omdat u dit accessoire kunt gebruiken met alle DXR-machines. Met de onderhoudscontroller kunt u de machine niet bedienen, maar wel verplaatsen.

Op deze manier verbindt u de onderhoudscontroller met uw DXR.